Lezing Hart voor Jezelf

In plaats van hard zijn, hart hebben voor jezelf

 

Hart voor Jezelf…..voor Vrouwen

Wij vrouwen hebben van nature de zorg voor anderen in ons, met name emotionele zorg. We zorgen voor onze baby’s, wij voelen namelijk aan waarom ze huilen. Wij zorgen voor onze grote kinderen, onze partner, onze ouders, vrienden met de gedachte: Als het goed gaat met al mijn dierbaren, dan gaat het goed met mij…. Waar of niet?

Mijn ervaring is dat vrouwen het heel erg moeilijk vinden, om goed voor zichzelf te zorgen. Ik zie het in mijn vak, waarin ik als lichaamsgericht coach mensen begeleid met chronische klachten, alleen maar! En eerlijk gezegd ken ik het vanuit mijn eigen leven ook.

En het beeld dat dat moeilijk is klopt niet! Graag deel ik een aantal persoonlijke ervaringen en doe ik een oefening met de hele zaal, waardoor je met inspiratie en handvatten naar huis gaat om Goed voor jezelf te zorgen, want….. jouw dierbaren willen alleen maar dat het heel erg goed gaat met jou! Zij willen niet dat jij jezelf wegcijfert en dat je HARD bent voor jezelf, maar dat je HART hebt voor jezelf.

“Deze wereld heeft liefde nodig en die begint… bij jou!”

Hart voor jezelf…..

Hart voor jezelf…..in de Zorg

Zie je het bij je medewerkers? Dat ze met hart en ziel voor anderen zorgen, maar dat ze hard zijn voor zichzelf?

Dat ze hun grenzen negeren en maar doorgaan?

Dat ze denken dat ze niet anders kunnen, omdat de mensen nou eenmaal toch verzorgd moeten worden? Dat ze waarschijnlijk privé ook degene zijn die als mantelzorger gevraagd worden; voor ouders, kinderen, familieleden klaar staan.

Dat degene die het meest zorgzaam zijn voor anderen, het hardste sorry zeggen als ze zelf verdrietig zijn en vooral maar niet tot last willen zijn?

Is het ziekteverzuim groot en maak je je zorgen om de rest?

Dan is deze lezing Hart voor Jezelf bij uitstek geschikt voor jouw zorgpersoneel, omdat ik ze leer hoe ze in plaats van hard te zijn, hart kunnen hebben voor zichzelf.

Hart voor Jezelf…..in het Onderwijs

Zie je het bij je medewerkers? Dat ze met hart en ziel lesgeven, voor de kinderen/studenten zorgen en dat ze mogelijk hun eigen grenzen negeren en maar doorgaan?

Dat ze klagen over de klas die zo druk is, maar dat ze eigenlijk een spiegel krijgen van hun eigen onrust? Dat ze heel veel liefde en geduld hebben met hun leerlingen maar dat ze hard zijn voor zichzelf?

Is het ziekteverzuim groot en maak je je zorgen om de rest?

Dan is deze lezing Hart voor Jezelf bij uitstek geschikt voor jouw onderwijspersoneel, omdat ik ze leer hoe ze in plaats van hard te zijn, hart kunnen hebben voor zichzelf.

Hart voor Jezelf…..op het Werk

Gun jij jouw mensen een hart onder de riem, dat ze niet alleen voor anderen, maar ook goed voor zichzelf moeten zorgen?

Heb jij vitaliteit en werkgeluk van je mensen hoog op de prioriteitenlijst?

Ben je het met me eens dat voorkomen beter is dan genezen?

En weet je dat veel stress wordt veroorzaakt door een gebrek aan goede communicatie en oordelen zonder vragen te stellen?

Dan is deze lezing bij uitstek geschikt voor jouw mensen, omdat ik ze leer hoe ze in plaats van hard te zijn, hart kunnen hebben voor zichzelf.

Hart voor Jezelf…..voor Studenten

Zie je het bij jouw studenten? Dat ze zich inzetten voor hun studie, voor hun toekomstige vak? Dat ze zich met hart en ziel gaan inzetten voor anderen, maar dat het wezenlijk is dat ze nu al leren om ook goed voor zichzelf te zorgen? Dat ze neigen om alle ballen hoog te houden op alle fronten en daarbij hun eigen behoeftes negeren?

Dat er een cultuuromslag nodig is, dat kwetsbaarheid niet meer gezien wordt als zwakte maar als kracht?

Dan is deze lezing bij uitstek geschikt voor jouw studenten, omdat ik ze leer hoe ze in plaats van hard te zijn, hart kunnen hebben voor zichzelf.

Voor wie?

Voor jouw werknemers die zich elke dag met hart en ziel inzetten op de werkvloer.

Voor iedere werkgever die vitaliteit en werkgeluk van werknemers hoog in het vaandel heeft.

 

Wat bezorg ik jouw mensen?

  Praktische handvatten om goed voor jezelf te       kunnen zorgen

  Inzichten in jouw lichaamssignalen en                               stressthermometer

  Helderheid in jouw Bang, Blij, Boos, Bedroefd

  Socratisch dialoog

  Communicatiemodel OVK

  Leren ankeren om goed bij jezelf te blijven